Konjufca: Albin Kurtit me u çu krejt bota nuk munden me ja nda lu me kandidu për deputet

Anëtari i Kryesisë së Lëvizjes Vetëvendosje, Glauk Konjufca ka thënë se kreu u partisë së tij Albin Kurti ka të drejtë të kandidojë për deputet dhe se interpertimi i vendimit të Gjy katës Kushtetuese në forma të tjera po bëhet me që llim që të shk aktohet mjegull.

Konjufca tha se asnjë Gjykatë nuk mund të prek parimet që janë të shkruara në Kodin Penal. Madje ai thotë se “me u çu krejt bota nuk munden me e ndalë Albin Kurti të kandidojë për deputet”.

Ai tha se është i bindur që Kurtit nuk mund t’i nd alohet e dre jta për të kandiduar për deputet në le gjislaturën e ardhshme të Kuvendit.

“Albin Kurti me këtë le gjislacion e ka fitu mandatin e vitit 2019, me këtë Ko d Pe nal të vitit 2012. Ku shtetuta ia garanton Albin Kurtit që ajo që iu ka shqiptuar përmes verpës së tij i cili karaktreizohet me Kushtetutë dhe me Ko d Pe nal si dënim me ku sht, për këtë Albin Kurtit me u cu krejt bota nuk munden me ja nd alu me kandidu për deputet.

Për këtë jam i sigurt, për këtë jam i bindur, e di që po kanë qejf por nuk munden me ja nd alu, tha Konjufca.